به گزارش خبرنگار سرای نور؛ مراسم گراميداشت روز مهندس، با حضور پروفسور محسن جهانشاهی، رئیس بنیاد ملی نخبگان استان مازندران، ناطق نوری رئیس هیات موسس،حجت الاسلام والمسلمین فیاضی رئیس هیات امنا ، معتمدهاشمی عضو هیئت موسس دانشگاه علامه محدث نوری، اعضای هیات علمی و اساتید دانشکده فنی و مهندسی، شهردار نور ، دانشجویان و کارکنان دانشگاه در سالن همایش های این مرکز برگزار شد.
رئیس دانشگاه علامه محدث نوری در ابتدای این مراسم ضمن خير مقدم گویی به پروفسور جهانشاهی ، رئیس بنیاد ملی نخبگان و سایر ميهمانان زادروز خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس را به جامعه مهندسی کشور و نیز شهرستان نور تبریک گفت .
محمود امامی نمین در ادامه بر فراهم آوردن شرایطی جهت ادامه تحصیل دانشجویان برای تحصیلات تکمیلی دررشته های بیشتر در این دانشگاه ابراز امیدواری کرد .
در ادامه رئیس بنیاد ملی نخبگان استان مازندران طی سخنانی با تبریک روز مهندس به مهندسان و دانشجویان رشته مهندسی اظهار کرد : امروزه علم و فناوری برای رسیدن به یک نقطه مطلوب باید به ۴ حلقه و زنجیره شامل حلقه تولید علم ، تولید فناوری ، صنعت و بازار بپردازد.
وی مقاله ها را شاخص ارزیابی تولید علم و میزان ثبت اختراع را شاخص ارزیابی تولید فناوری برشمرد.
محسن جهانشاهی در ادامه گفت : در کشور ایران به ازای هر ۱۰۰ مقاله یک ثبت اختراع در حوزه فناوری صورت می گیرد ولی در کشور آمریکا به ازای هر ۱۰۰ مقاله ۹۸ اختراع ثبت می گردد ؛ و اگر بخواهیم در جغرافیای علم و فناوری حرفی برای گفتن داشته باشیم باید میزان تبدیل تولید علم به تولید فناوری را افزایش دهیم .
این مسئول تصریح کرد : بازار به گونه ای پیچیده است که به سادگی نمی توان محصول تولید شده را وارد بازار کرد چرا که بازار در زمان تولید علم توسط کنسرسیوم های شرکتهای خصوصی إشغال شده است و با وجود جایگاه خوب دانشگاههای کشور در تولید علم و راه اندازی کسب و کارهای کوچک ، متاسفانه شرایط برای ورود به آن به خوبی و سادگی مهیا نمی باشد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطر نشان کرد : باید این اتمسفر را در کشور تغییر و قوانینی را وضع نماییم که جوانان و محصولاتی که پس از تولید علم وارد بازار می کنند با حمایت روبرو گردند وی افزود : جوانان موتور محرک این تغییرات اند و بیشترین نقش را در این حوزه رشته های فنی و مهندسی دارا می باشند.
جهانشاهی اضافه کرد: باید اقتصاد نفتی را به سوی اقتصاد نفع ( نوآوری ، فناوری و علم) پیش ببریم و یاد بگیریم که از علم و فناوری خود نیز تولید ثروت داشته باشیم و فضا را به گونه ای مهیا کنیم تا جوانان بتوانند گام به گام در استان و کشور خود تاثیرگذار باشند و مانع مهاجرت آنان شویم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان مازندران گفت : در استان مازندران ، توازن ایده آلی بین نخبگان و مراکز آموزشی ایجاد نشده است و همین امر سبب مهاجرت آنان به پایتخت و شهرهای بزرگ دیگر می گردد.
وی در پایان افزود : باید بکوشیم با نخبه پروری، حمایت از جوانان و تغییر فضای کسب و کار ، استان و کشور خود را صاحب علم و فناوری کرده و به تمام دنیا انتشار دهیم .
در این مراسم توسط یکی از دانشجویان، دکلمه طنز با موضوع مهندس و آینده شغلی وی خوانده شد
اجرای دو مسابقه نیز از دیگر برنامه های جشن روز مهندس بود که با استقبال خوب دانشجویان مواجه شد ؛
در پایان نیز از برگزیدگان مسابقه و همچنین پروفسور محسن جهانشاهی رئیس بنیاد ملی نخبگان استان مازندران و سید مجید موسوی شهردار نور تجلیل شد .